Składniki:
kapusta biała 1 główka/mała,
cebula 1 sztuka,
marchewka 1 sztuka,
koperek 1/2 pęczka,
sól czosnkowa 3/4 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
cukier 1 łyżeczka,
ocet jabłkowy 2 łyżeczki,
olej rzepakowy 2 łyżki
kapustę drobno pokroić, zalać wrzącą wodą na 5 minut, odlać na durszlak, odsączyć i wsypać do większej miski
do kapusty wsypać cukier, sól, pieprz mielony, dodać startą marchewkę, posiekany koperek, cebulę
wlać ocet, olej i wszystko dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły
pyszna, zdrowa surówka i na obiad i do podjadania.............SMACZNEGO!!!
Właśnie takiej surówki szukałam, żeby kapusta nie była twarda, dzisiaj będę robiła do obiadu, napewno będzie pyszna, pozdrawiam
OdpowiedzUsuń