Składniki:
jajka 2 sztuki,
masło 10 dag,
cukier brązowy 1/2 szklanki,
mąka tortowa 15 dag,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
płatki owsiane 10 dag,
żurawina suszona 1 szklanka,
rodzynki 1/2 szklanki,
migdały 1 szklanka,
orzechy włoskie 1 szklanka,
aromat waniliowy 2 krople
migdały, orzechy, żurawinę, rodzynki w rozdrabniaczu zmielić, rozdrobnić
miękkie masło, cukier, utrzeć z jajkami do białości mikserem na duzych obrotach
wsypać przesianą mąkę z proszkiem, płatki owsiane, aromat waniliowy i mikserem połączyć składniki
wsypać rozdrobnione bakalie i teraz łyżką dobrze wymieszać
blacha z papierem do pieczenia, łyżką nabierać porcje na ciastka, kłaść na blachę i lekko je spłaszczać, piec w 170 C około 10-12 minut, grzanie góra/dół - ciastka są chrupiące i smaczne...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!