Składniki:
kaszanka 4 sztuki,
cebula 2 sztuki,
ząbki czosnku 4 sztuki,
smalec 1 łyżka,
szpinak mrożony 1/2 paczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
ziemniaki gotowane w mundurkach 6 sztuk,
kolendra - ile potrzeba/suszona
na smalcu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z wyciśniętym w prasce czosnkiem na złoty kolor
do cebuli dodać mrożony szpinak i na mniejszym ogniu podsmażać do odmrożenia szpinaku co jakiś czas mieszając
dodać kaszankę obraną z flaka i pokrojoną w talarki, mieszając smażyć na mniejszym ogniu do jednolitej masy, na koniec dodać pieprzu mielonego
podać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach posypanymi kolendrą suszoną - kaszanka ze szpinakiem smakuje wybornie................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!