Składniki:
mięso mielone wieprzowe 60 dag,
jajka 2 sztuki/M,
bułka czerstwa 1 sztuka,
kapusta biała 10 dag,
marchew 1 średnia,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
bułka tarta 2 łyżki, cebula 2 średnia,
natka kolendry suszona Royal Brand - ile potrzeba,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
masło 1 łyżeczka,
sok pomidorowy 1/2 litra,
woda 1 szklanka,
śmietana gęsta 1 łyżka
kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego
dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą
na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz
na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę i wymieszać, włożyć mielone kotlety i dusić z 10 minut na małym ogniu, podać z tłuczonymi ziemniakami, kiszonym ogórkiem i posypać kolendrą - kotlety są delikatne, miękkie, aromatyczne i syte...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!