12.02.2016

smażony camembert...

Składniki:


mąka pszenna 2 łyżki, jajka 1 sztuka "XL", bułka tarta 60 gram, ser camembert 2 krążki, masło klarowane 3 łyżki, konfitura żurawinowa - ile potrzeba, pieprz kolorowy ziarnisty - do smaku, natka pietruszki - do przybrania

sery krążki camembert przekroić na połowę, jajko roztrzepać widelcem z ciut pieprzem kolorowym zmielonym, ser maczać w jajku+w mące+w jaku+ w tartej bułce

smażyć na gorącym maśle klarowanym na złocisto, pod koniec pod przykryciem dosmażałam z 1 minutę

smażony camembert doskonale smakuje z żurawiną lub z inną konfiturą jaką się lubi...................SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!