Składniki:
świeże pstrągi 2 średnie sztuki,
kucharek 1 łyżeczka,
przyprawa chimichurri Royal Brand 3 łyżeczki,
olej rzepakowy 2 łyżki,
sok z cytryny 2 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka
Te pyszne, świeże pstrągi przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips
"strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30
"kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"
Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.
Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam na "po mojemu".
Z pstrągów odciąć głowy, usunąć wnętrzności, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Olej wymieszać z kucharkiem, przyprawą chimichurri, cytryną i natrzeć pstrągi z każdej strony, do środka włożyć natkę pietruszki.
Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ do kosza na dno położyć kawałek folii srebrnej, pstrągi od spodu nie przykleją się kratki kosza, pstrągi włożyć do kosza na folię i ustawić 18 minut - pstrągi są w środku upieczone, soczyste, delikatne i prawie bez tłuszczu, szczerze polecam tak upieczone pstrągi osobom na różnych dietach............SMACZNEGO!!!
bestairfryerconsumerreports
OdpowiedzUsuń