Składniki:
matiasy 8 sztuk,
mleko 1/2 litra,
pietruszka zielona 1 pęczek,
ząbki czosnku 4 sztuki,
cebula czerwona 1 mniejsza,
cukier 1 łyżeczka,
musztarda miodowa 2 łyżki,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 3/4 szklanki
matiasy zalać zimną wodą i moczyć przez godzinę, wodę wylać i wlać mleko, można dolać wody i moczyć przez godzinę
opłukany pęczek pietruszki włożyć do rozdrabniacza, dodać ząbki czosnku i dokładnie zmiksować
do miski wsypać drobno pokrojoną cebulę, cukier, dodać musztardę, sok z cytryny, wlać olej, wsypać pesto i wymieszać
dobrze
matiasy opłukać zimną wodą, odsączyć na sicie, pokroić na 1,5 cm kawałki i włożyć do miski, delikatnie wymieszać składniki
matiasy przełożyć do odpowiedniej wielkości słoika, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc - matiasy są w tej marynacie pyszne, zdrowe...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!