Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 1 kg,
kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżka,
przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
cebula 3 średnie,
masło klarowane 1 łyżka,
woda 3 szklanki,
śmietana 1 szklanka,
mąka pszenna 2 łyżki,
woda 1/2 szklanki,
koperek 1/2 pęczka
mięso gulaszowe dobrze wymieszać z kurkumą, przyprawą Harrisa, kucharkiem
dodać cząstki cebuli, schować do lodówki na 3-4 godziny
na rozgrzanym maśle podsmażyć mięso z cebulą, dolać wody i dusić pod przykryciem na mniejszym ogniu do miękkości mięsa, śmietanę i wodę wymieszać ze śmietaną i wlać do gulaszu mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać posiekany koperek - smaczny, syty gulasz, podawać z czym się lubi....................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!