Składniki:
kalarepka młoda 2 większe,
ryż 1 woreczek,
mięso mielone indycze 15 dag,
jajka 1 sztuka,
kucharek 2 łyżeczki,
olej rzepakowy 4 łyżki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki,
kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżka,
papryka wędzona Royal Brand 1 łyżeczka,
papryka ostra mielona 1,5 łyżeczki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
papryka czerwona 6 duże,
woda 1/2 szklanki
mielone z indyka, jajko "L", natkę pietruszki, pokrojone ząbki czosnku, kucharek, olej, przyprawę w płynie dobrze wymieszać
ryż ugotować w osolonej wodzie, kalarepki obrać, pokroić w małą kostkę i gotować przez 12 minut, wylać na durszlak i polać zimną wodą, do mięsa dodać kurkumę, obie papryki, ryż, wystudzoną kalarepkę i wszystko dobrze wymieszać
z papryk ściąć czubek, usunąć pestki, opłukać pod zimną wodą i każdą do pełna napełnić farszem i kłaść w naczyniu żaroodpornym, wlać 1/2 szklanki wody
piec w pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół przez 30 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 180 C przez 15 minut - papryka jest syta, smaczna i z kalarepką smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!