Składniki:
udka z kaczki 2 sztuki,
pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżeczka,
majeranek 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
jabłka 2 sztuki,
kapusta biała 1/2 główki,
ziemniaki 70 dag,
przyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżki,
woda 1 szklanka,
posiekany koperek 1/2 pęczka
udka kaczki dobrze natrzeć pieprzem grubomielonym, majerankiem, kucharkiem wymieszanymi z olejem rzepakowym, schować do lodówki na kilka godzin, w garnku szybkowara 5 litrów
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" zrumienić
do udek włożyć pokrojone dość grubo obrane jabłka i z 2 minuty podsmażać
dodać pokrojoną kapustę, obrane ziemniaki, wlać przyprawę w płynie razem z wodą, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia gotować na mniejszym ogniu z 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
podać udka z kapustą z jabłkami, ziemniakami i posypane posiekanym koperkiem - smaczny, syty i szybko przygotowany obiad w jednym garnku..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!