Składniki:
szpinak 2 pęczki,
ząbki czosnku 4 sztuki,
woda 1/2 litra,
woda 3 litry,
włoszczyzna 1 pęczek,
cukinia 2 średnie,
kucharek 1,5 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
masło 2 łyżki,
śmietana 1/2 szklanki,
mąka pszenna 3 łyżki,
woda 1/2 szklanki,
natka pietruszki 1/2 pęczka
liście szpinaku opłukać, włożyć do dzbanka miksera, dać ząbki czosnku, wlać wodę 1/2 litra, dodać z włoszczyzny porę, liście selera i dobrze wszystko zmiksować
obrać marchew, seler, pietruszkę i pokroić w kostkę, wsypać do wody 3 litry, dać kucharek i gotować z 15 minut
dodać pokrojoną cukinię ze skórką i zagotować
do zupy wlać z dzbanka szpinak, wlać trochę wody do dzbanka, opłukać i wlać do zupy, dodać masło, pieprz mielony i gotowac z 10 minut
śmietanę 18 % słodka, mąkę, wodę wymieszać i wlać do zupy i mieszając zagęścić, dodać posiekaną natkę pietruszki - zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!