Składniki:
herbatniki 2 paczki duże,
gorzka żołądkowa z figą 100 ml,
twaróg 1 kg/wiaderko,
cukier puder 1/2 szklanki,
żelatyna 5 łyżeczek,
woda 150 ml,
śmietana 30 % 200 ml,
truskawki 1 kg,
galaretka truskawkowa 2 opakowania
tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką
o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć na jednolitą masę, żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie, wystudzić i i w trakcie mieszania mikserem wlać żelatynę powoli
połowę masy serowej rozsmarować na herbatnikach, poukładać całe truskawki, rozsmarować resztę masy serowej
na wierzchu poukładać połówki truskawek, 2 galaretki rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na wierzch i schować do lodówki na kilka godzin
sernik z nutą gorzkiej żołądkowej szybko się zjada ze smakiem............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!