Składniki:
twaróg 40 dag,
jogurt gęsty 340 ml,
jajka 3 sztuki,
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
maliny 1 pudełko większe
KRUSZONKA CIASTO:
jajka 1 sztuka,
mąka tortowa 250 gram,
cukier 100 gram,
masło lub margaryna 130 gram,
proszek do pieczenia - szczypta
z podanych składników mikserem zrobić ciasto jak na kruszonkę i schować do lodówki na 30 minut
jajka, cukier, połowę cukru wanilinowego, twaróg półtłusty śmietankowy, jogurt, budyń mikserem zmiksować z 3 minuty - jeśli twaróg nie jest drobny, miękki to trzeba zmielić w maszynce
tortownica 20 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i na dnie wyłożyć 3/4 ciasta, przyklepać do dna
na ciasto wylać masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego
piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół, sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie
sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!