Składniki:
jajka 4 sztuki,
cukier 3/4 szklanki,
twaróg 1 kg/wiaderko,
budyń 1 opakowanie,
truskawki 1/2 kg,
jajka 1 sztuka,
mąka pszenna 25 dag,
masło lub margaryna 12,5 dag,
cukier 4 łyżki
jajka utrzeć w robocie z cukrem na puszysto na kogel-mogel
do masy wsypać budyń malinowy, twaróg z wiaderka i krótko wymieszać do połączenia składników
z jajka, mąki, zimnej palmy, cukru mikserem utrzeć ciasto jak kruszonka, blaszka 24x29 cm wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia, na dno blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać je do dna, na ciasto wylać masę serową
na wierzchu poukładać gęsto połówki truskawek
piec w temperaturze 190C około 55 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc
sernik jest wilgotny, delikatny, smakowity...................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!