28.07.2015

flądra z grilla piekarnika w marynacie cytrynowej...

Składniki:


flądra 2 większe, olej rzepakowy 1/4 szklanki, skórka z cytryny 1 cytryna, kucharek 1 łyżeczka, pieprz biały 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka

marynatę z oleju, kucharka, pieprzu białego, przyprawy w płynie dobrze wymieszać, flądry umyte i oczyszczone zamarynować na kilka godzin - następnie wraz z marynatą ułożyć je na ruszcie

używam piekarnik Bosch z nagrody DS - piekarnik ustawić na grill z podmuchem i grillować w 210 C 30 minut - używam ruszt i talerz z mikrofalówki, ten sposób nie brudzi blachy piekarnika

gotowe flądry wyjąć z piekarnika i można zajadać pyszna rybkę...............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!