Składniki:
mięso mielone wołowe 70 dag,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
jajka 1 sztuka,
kucharek 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka,
cebula 4 sztuki,
cukier 1 płaska łyżeczka,
masło do smażenia 3 łyżki
wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste
uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać nożem po wierzchu z każdej strony - cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem, wymieszać
na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety i na tym tłuszczu po kotletach usmażyć cebulę na złocisto - smaczne, soczyste wołowe kotlety na obiad i na zimno do bułki............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!