Składniki:
sola 10 filetów mrożonych,
olej rzepakowy 1 szklanki,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
przyprawa do ryb 3 łyżki,
bułka tarta 1 szklanka,
mąka żytnia 3/4 szklanki
filety soli dobrze odmrozić, najlepiej na kratce-ruszcie z piekarnika nad zlewem
olej wymieszać z cytryną, przyprawą do ryb
tartą bułkę wymieszać z mąką żytnią
filety obsypać w mieszance bułki z mąką, namoczyć w oleju, znowu w mieszance bułki z mąką
naczynie żaroodporne posmarować olejem, układać ciasno filety soli
piekarnik nagrzać na 180 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - piec 20 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 10-15 minut
sola jest smaczna, delikatna i nie przypalona olejem z patelni..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!