5.05.2015

pieczone udka w papryce wędzonej, pesto peperoncino...

Składniki:


udka kurczaka całe 4 sztuki, papryka 1 łyżka/wędzona Royal Brand, przyprawa pesto peperoncino Royal Brand 3 łyżki, sól ziołowa 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, sos pomidorowy 1 szklanka

udka duże kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym

papryka wędzona, przyprawy, olej, sok z cytryny wymieszać i natrzeć dobrze udka - schować do lodówki najlepiej na całą noc

przykryte piec w 200C około 35 minut na 2 poziomie, grzanie góra/dół

po 35 minutach polać ostrym sosem pomidorowym udka i piec dalej przykryte 35 minut

udka są miękkie, soczyste, pikantne i można je zjeść z czym się lubi i na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!