3.04.2015

flądra z trawą cytrynową i przyprawą Harrissa z piekarnika...

Składniki:


flądra 12 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa Harrissa Royal Brand 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, trawa cytrynowa Royal Brand 2 łyżki

małe świeże flądry bez skóry ciemnej - tuszki, dobrze je opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym

w dużej misce dobrze je wymieszać z przyprawami i olejem

flądry ułożyć w naczyniu do zapiekania, piekarnik nagrzać do 190 C, góra-dół

naczynie postawić na ruszcie na 2 poziomie i piec 25 minut

flądry są pyszne, trawa cytrynowa smakuje z papryką i można zjeść wszystko z pieczywem...................SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!