Składniki:
kapusta kiszona 3/4 kg,
pieczarki 1/2 kg,
masło do smażenia 1 łyżka,
udka z kaczki 4 sztuki,
kucharek 2 łyżeczki,
majeranek 4 łyżki,
czarny pieprz mielony 1 łyżeczka,
woda 1 szklanka
skórę ponacinać na udkach i zrumienić na maśle, przełożyć na talerz
na tym tłuszczyku podsmażyć pokrojone pieczarki, wsypać kapustę kiszoną, wlac przyprawę w płynie, wodę i wymieszać
zrumienione udka natrzeć kucharkiem, pieprzem majerankiem i ułożyć na kapuście, zamknąć szybkowar 3,5 litra
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut
szybkowat otworzyć po 30 minutach, sam spuści ciśnienie a w tym czasie potrawa nabierze jeszcze smaku
udka są mięciutkie, majerankowe, po prostu pyszne................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!