Składniki:
kapusta biała 1 główka,
boczek parzony 20 dag,
cebula 1 sztuka,
olej rzepakowy 2 łyżki,
przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
mąka pszenna 1 łyżka
kapustę młodą pokroić nie za drobno i w misce zalać wrzącą wodą, po 3 minutach wodę odlać (kapusta młoda jest z importu)
na gorącym oleju zrumienić boczek parzony pokrojony w kostkę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić
z kapusty odlać wodę i wsypać do boczku, dodać kucharek, przyprawę Harrissa, wymieszać i pod przykryciem dusić z 10 minut
bez pokrywki gotować na większym ogniu do odparowania płynu mieszając, na koniec dać soku z cytryny, przyprawę w płynie
wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić - kapusta jest smaczna jako dodatek do mięs lub sama z ziemniakami lub pieczywem...........SMACZNEGO!!!
przyprawa Harrissa jest pikantna i delikatnie aromatyczna, również w kapuście smakuje wyśmienicie......
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!