29.03.2015

mielone kotlety z indyka z przyprawą Arabiata na pikantnie...

Składniki:


mięso gulaszowe z indyka 80 dag, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, woda 1/4 szklanki, przyprawa Arabiata Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba

gulaszowe mięso z indyka w pojemniku blendera zmiksować razem z jajkiem, cebulą, przełożyć do miski

dodać wodę, tartą bułkę, paprykę ostrą, kucharka, czosnek i dobrze mięso wyrobić

na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, następnie nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut

kotlety są soczyste, ostre i można je podać na ciepło i na zimno...............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!