Składniki:
jajka 4 sztuki,
cukier 1 szklanka,
ser na sernik 1 kg,
skórka z cytryny 1 łyżka,
sernix 1 opakowanie,
przyprawa do piernika 1 łyżka
jajka, cukier w robocie utrzeć do białości
dodać twaróg śmietankowy pokruszony /można dać zmielony/, startą skórkę z cytryny, zamiast budyniu wsypałam sernix i wymieszać nie za długo
tortownica 24cm - wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, do blaszki dać 3/4 ciasta - do reszty ciasta wsypać przyprawę do piernika i łyżką wymieszać
na wierzchu łyżką ponakładać piernikowy sernik
piec w 200C około 50 minut, sernik wyjąć z blaszki jak będzie zimny - sernik jest delikatny i ma przyjemny posmak piernika...................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!