13.02.2015

zupa kremowa groszkowa...

Składniki:


woda 3/4 litra, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 1 średnia, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, oliwa 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, groszek konserwowy 2 puszki, pieprz świeżo mielony 1/2 łyżeczki

Przygotowanie zupy kremowej było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90"

Na oliwie z masłem zeszklić pokrojoną cebulę i przełożyć do rondla.

Wlać wodę, dodać kostkę rosołową -można użyć tylko jak may rosół.

Przelać z puszki groszki i zagotować, gotować z 5 minut na mniejszym ogniu, dodać pieprz świeżo mielony, czosnek granulowany.

Zupę ciut przestudzić i pałką blendera zmiksować na krem.

Podałam z grzankami i serem do smaku, można też podać z groszkiem ptysiowym lub z czym lubisz...............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!