28.02.2015

wątróbka kurczaka z porami na ostro...

Składniki:


wątróbki z kurczaka 50 dag, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, masło 2 łyżki, pory 4 większe, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, sól morska 3/4 łyżeczki, papryczka chilli 1 średnia

wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć

na gorącym oleju z masłem zrumienić obsypaną mąką wątróbkę i przełożyć na talerz

do tłuszczyku po wątróbce wsypać drobno pokrojone opłukane pory

dodać przyprawę w płynie, sól, rozkruszyć suszoną papryczkę chilli razem z pestkami, wszystko mieszając podsmażać z 5 minut

wątróbkę ciut posolić i podać na porach i np. z bułką lub z czym lubisz.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!