Składniki:
wątróbki z kurczaka 50 dag,
mąka pszenna 1/2 szklanki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
masło 2 łyżki,
pory 4 większe,
przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki,
sól morska 3/4 łyżeczki,
papryczka chilli 1 średnia
wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć
na gorącym oleju z masłem zrumienić obsypaną mąką wątróbkę i przełożyć na talerz
do tłuszczyku po wątróbce wsypać drobno pokrojone opłukane pory
dodać przyprawę w płynie, sól, rozkruszyć suszoną papryczkę chilli razem z pestkami, wszystko mieszając podsmażać z 5 minut
wątróbkę ciut posolić i podać na porach i np. z bułką lub z czym lubisz.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!