16.02.2015

sernik na zimno z malinami i herbatnikami kokosowymi...

Składniki:

galaretka malinowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, maliny mrożone 30 dag, twaróg wiaderko bezsmakowy 90 dag, cukier 4 łyżki, herbatniki kokosowe 14 sztuk, biszkopty okrągłe 10 sztuk, maliny do sernika 14 sztuk, maliny do dekoracji

Przygotowanie pysznego deseru było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90"

Maliny mrożone zalać 1 szklanką wrzącej wody, w 1 szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę malinową i wlać do malin, przelać na dno formy silikonowej 24 cm z kominkiem i do lodówki do stężenia.

Ser z wiaderka przełożyć do wyższego pojemnika, galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wlać do sera i pałką blendera zmiksować z 1 minutę.

Na galaretkę malinową dać herbatniki kokosowe z czekoladą, dać połowę masy serowej, na wierzch herbatniki kokosowe i maliny.

Dać resztę masy serowej i dać biszkopty lekko je wciskając do sera.

Schować do lodówki najlepiej na całą noc, formę nakryć talerzem i odwrócić do góry dnem, zdjąć formę z sernika - sernik jest orzeźwiający, nie za słodki i nie za kaloryczny............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!