Składniki:
mięso mielone wieprzowe 60 dag,
jajka 1 sztuka,
bułka tarta 1/2 szklanki,
bułka czerstwa 1 sztuka,
kucharek 1 łyżeczka,
oliwki zielone 18 sztuk,
żółty ser 6 kostek grubszych,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
cebula 5 sztuk,
ziemniaki ugotowane 1/2 kg,
buraczki domowe 1/2 kg
mielone z łopatki dobrze wymieszać z kucharkiem, jajkiem, pieprzem, bułką tartą, bułką odciśniętą wymoczoną w wodzie - rozpłaszczyc porcje mielonego na dłoni zwilżonej wodą i nałożyć po kostce sera "morski" i po 3 oliwki, nakryć drugą porcją mięsa i zrobić duże mielone aby nadzienie było schowane
na patelni mocno rozgrzać olej i kłaść mielone, smażyć na rumiano z każdej strony
mielone odłożyć na talerz i na tym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną w piórka i włożyć do cebuli mielone, nakryć talerzem lub pokrywką i dusić na małym ogniu z 10 minut
mielony podać z ziemniakami tłuczonymi i surówką z buraczków - smaczny, syty obiad na chłodne dni...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!