Składniki:
golonka wieprzowa 1,5 kg,
kucharek 2 łyżki,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
przyprawa w płynie 2 łyżki,
olej rzepakowy 6 łyżek,
kapusta kiszona 1 kg,pieprz mielony 1 łyżeczka,
cukier 1 łyżeczka,
podgrzybki 2 dag,
woda 1 szklanka,
ząbki czosnku 5 sztuk
z golonki usunąć włosy i dobrze opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym
natrzeć kucharkiem z papryką i golonkę na oleju obsmażyć w szybkowarze /
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ i wyjąć na talerz
do tłuszczu w szybkowarze dać kiszoną kapustę, cukier, opłukane podgrzybki, wlać wodę, przyprawę w płynie i wymieszać
na kapuście położyć golonkę, na golonce ząbki czosnku, posypać pieprzem mielonym i zamknąć szybkowar - gdy się zagotuje to zmniejszyć ogień na mały i gotować 45 minut - golonkę z szybkowara wyjąć najlepiej po godzinie
golonka jest bardzo krucha, aromatyczna i z kapustą smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!