8.10.2014

matiasy z żurawiną, cebulką w oleju...

Składniki:


matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, żurawina suszona 10 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba

matiasy wymoczyć 2 razy po 20 minut w mleku, potem wylać na sito i opłukać

odcieknięte z wody pokroić na 2 cm kawałki i posypać je cukrem i pieprzem i dać sok z cytryny

wsypać posiekane suszone pomidory, pokrojoną drobno cebulę i wszystko wymieszać

wlać tyle oleju aby śledzie były przykryte, schować do lodówki najlepiej na całą noc...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!