12.10.2014

kurczak w indyjskiej nucie garam masala...

Składniki:


kurczak 1,5 kg, cebula 3 sztuki, czosnek ząbki 8 sztuk, sól morska 2 łyżeczki, garam masala Royal Brand 4 łyżki, rękaw do pieczenia - ile potrzeba

całego kurczaka dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

kurczaka natrzeć solą morską i przyprawą garam masala

rękaw do pieczenia uciąć odpowiednią długość, jedną stronę zawiązać i do rękawa włożyć kurczaka, obrane cebule i ząbki czosnku, zawiązać rękaw i włożyć do naczynia żaroodpornego

piec w 200C około 1,20, po tym czasie rozciąć rękaw i dopiec z 10-15 minut

kurczak w indyjskim smaku garam masala jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, czosnek z cebulą dobrze się komponuje smakowo z aromatem garam masala............SMACZNEGO!!!

przyprawa garam masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera soli - skład: kmin,kolendra,kozieradka,gorczyca,goździki,pieprz,cynamon,anyż - zastosowanie: do dań indyjskich, drobiu, ryb, mięs innych - opakowanie: 30 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!