15.10.2014

kladdkaka-szwedzkie szybkie ciasto kakaowe z bitą śmietaną...

Składniki:


cukier 15 dag,. sól - szczypta, cukier waniliowy 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, chilli 3/4 łyżeczki, kakao 4 łyżki, mąka pszenna 15 dag, masło 10 dag, śmietana 30 % 200 ml

cukier, jajka, cukier waniliowy, sól, rozdrobniona papryczka chilli mikserem miksować z 3 minuty

dodać kakao i miksować z 1/2 minuty

wsypać mąkę i wlać stopione masło wystudzone i miksować z 1 minutę

ciasto przełożyć do blaszki może być niska bo dużo nie rośnie, piec w 160C około 20-25 minut i upieczone wystudzić

zimną śmietanę 30% ubić na sztywno bez cukru - ciasto jest słodkie

to szwedzkie ciasto kladdkaka jest szybkie, smaczne bez proszku i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!