30.10.2014

chrupiące pikantne placki ziemniaczane z koperkiem...

Składniki:


ziemniaki 3/4 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mąka pszenna 3/4 szklanka, bułka tarta 1/2 szklanki, koperek siekany 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba

ziemniaki utrzeć na tarce drobne oczka i nadmiar płynu odlać

masę ziemniaczaną połączyć z jajkami "M", przyprawami, koperkiem, mąką, tartą bułką i wymieszać, jeśli masa będzie zbyt rzadka to dosypać tartej bułki

na mocno gorącym oleju smażyć rumiane placki, odkładać je na ręcznik papierowy

placki są bardzo chrupiące dzięki dodaniu tartej bułki.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!