1.09.2014

gołąbki z parowara...

Składniki:


mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, ryż ugotowany 4 szklanki, jajka 2 sztuki, przyprawa ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand 2 opakowania, koperek siekany 2 pęczki, kapusta słodka 1 duża, sos pomidorowy - ile potrzeba

FARSZ TEN RÓWNIEŻ UŻYŁAM DO NADZIANIA PAPRYKI Z PAROWARA...

mielone mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkami, koperkiem, pieprzem mielonym, kucharkiem, przyprawą Royal Brand, papryką ostrą

liście kapusty wcześniej sparzone i usunięte zgrubienie głąba - na każdy liść nakładać dużą porcję farszu i ciasno zawijać liście

układać w parowarze i gotować z 30 - 40 minut

SOS: wodę 2 szklanki z obgotowanej kapusty wymieszać z sokiem pomidorowym 1 litr, zagotować i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawić przyprawą w płynie.............SMACZNEGO!!!

ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: cebula, czerwona papryka, chili, kukurydza, czerwona fasola, bazylia, papryczka chili - opakowanie: 40 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!