7.08.2014

zupa kalafiorowa na pałkach kurczaka...

Składniki:


pałki z kurczaka 6 sztuk, woda 4 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, kalafior 1 średni, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku, makaron 1 szklanka, koperek 1 pęczek, przyprawa w płynie - do smaku, śmietana 1 kubek

pałki opłukać dobrze i zalać wodą, zebrać szumy po zagotowaniu

wsypać włoszczyznę zmiksowaną w rozdrabniaczu i gotować pałki z 20 minut na średnim ogniu, ugotowane wyjąć na talerz

do wywaru dodać kawałki kalafiora, kucharka, pieprz, paprykę i gdy kalafior jest miękki to rozgnieść go tłuczkiem do ziemniaków

makaron jaki masz w domu lub lubisz ugotować i odcedzić na sito

na koniec makaron wsypać do zupy, włożyć pałki, zabielić słodką śmietaną, maga kucharka do smaku i wsypać koperek..................SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!