10.08.2014

w jabłkach uda kurczaka duszone...

Składniki:


udka kurczaka 4 duże papryka ostra mielona 2 łyżeczki kucharek 1 łyżeczka olej rzepakowy 6 łyżek jabłka 2 duże przyprawa w płynie maggi - do smaku majeranek 1 łyżka rosół 1 szklanka

uda kurczaka podgotować w rosole z włoszczyzną z połową kurczaka, podgotowane uda ale nie za bardzo wyjąć na ręcznik papierowy

na oleju podsmażyć uda, posypać je papryką, kucharkiem, wsypać pokrojone w kostkę jabłka winne ze skórką

do smaku polać maga kucharka, wlać rosół i pod przykryciem dusić z 20 minut

wsypać majeranek i z 5 minut jeszcze dusić

z jabłek zrobił się fajny sos i uda podać z ziemniakami tłuczonymi i np. buraczkami..........SMACZNEGO!!!

Jabłka wolnościJedz polskie jabłka


popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA...
zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!