24.08.2014

marynowane udka jednogarnkowe...

Składniki:


udka kurczaka 2 duże, oliwa z oliwek Bartolli Extra Virgine 4 łyżki, kostki rosołowe Knorr z czosnkiem i pietruszką 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ziemniaki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, pieczarki 8 sztuk, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka

kostkę Knorr rozetrzeć w oliwie Bertolli i natrzeć dobrze umyte udka kurczaka - schować do lodówki na całą noc

w rondlu rozgrzać olej i zrumienić udka z każdej strony i wyjąć je na talerz

do rondla po udkach włożyć pokrojone w talarki ziemniaki i podsmażać z 10 minut

do ziemniaków wsypać pokrojone pieczarki, cebulę i wymieszać z ziemniakami

na wierzch położyć udka i dusić pod przykryciem z 20-25 minut

smaczny jednogarnkowy obiad..............SMACZNEGO!!!

biorę udział w akcji: „Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek "TUTAJ" - dostałam taki zestaw do testowania....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!