Składniki:
jogurt naturalny 180 ml,
jajka 3 sztuki,
olej rzepakowy 180 ml,
cukier 270 ml,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mąka tortowa 540 ml,
wiórki kokosowe 2 łyżki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
czerwona porzeczka 50 dag,
cukier puder - ile potrzeba
porzeczki obrać przy pomocy widelca - między zęby widelca włożyć gałązkę porzeczek i trzymając za ogonek ciągnąć go do góry a porzeczki spadają do miski - obrane porzeczki opłukać i wsypać na sito
KUBECZEK PO JOGURCIE BĘDZIE MIARKĄ DO POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW
jogurt dodać do jajek, oleju, cukrów i rózgą dobrze roztrzepać
wsypać wiórki kokosowe i wymieszać z masą jogurtową
wsypać 3 kubeczki mąki, proszek i wymieszać nie za długo do połączenia składników
forma silikonowa 24cm z kominkiem - na dno wsypać garść porzeczek i dodać trochę ciasta
na ciasto rozsypać część porzeczek - dać część ciasta - dać znowu część porzeczek, ciasto i resztę porzeczek na ciasto
ciasto piec w 200C około 40-45 minut - ciasto z formy wyjąć dopiero wystudzone i posypać je pudrem cukrem
ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i ciut kwaskowate..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!