20.07.2014

babeczki truskawkowe ze śmietaną...

Składniki:


jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, truskawki 1/2 kg, śmietana kremówka 200 ml, barwnik spożywczy do ciast 1/2 opakowania, cukier puder 2 łyżki, płatki migdałowe - ile potrzeba, kolorowa posypka - ile potrzeba

jajka, olej, mleko, cukry roztrzepać rózgą do spienienia się masy - wsypać przesianą mąkę z proszkiem i łyżka krótko wymieszać, nie za dokładnie

foremki silikonowe napełnić do 3/4 wysokości i do każdej dodać po 2-3 truskawki

piec w 200C około 30 minut i z foremek wyjąć jak wystygną

zimną śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem i dodać połowę tubki barwnika żółtego

szprycka nanieść śmietanę na babeczki, posypać płatkami migdałowymi i posypką kolorową..............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!