18.06.2014

młoda kapusta na boczku, łopatce i białej kiełbasie czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso

Składniki:


kapusta młoda biała, boczek wędzony 20 dag, łopatka bez kości 30 dag, kiełbasa biała 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki czubate, czosnek świeży 1 główka,woda 2 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, przyprawa w płynie - do smaku

młodą kapustę pokroić na drobno i zalać w misce wrzątkiem, zostawić na 15 minut i wodę z kapusty odlać

pokrojony w kostkę boczek wędzony smażyć, dodać do boczku pokrojoną łopatkę i zrumienić, dodać białą grillową pokrojoną w kostkę i smażyć

następnie dodać pokrojoną cebulę, czosnek młody całe ząbki, koncentrat pomidorowy Pudliszki i wszystko podsmażać z 2 minuty

następnie dodać sparzoną młodą kapustę, wlać ze 2 szklanki wody i gotować z 30 minut na średnim ogniu

pod koniec gotowania doprawić kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie i wsypać posiekany koperek, gotować jeszcze z 5 minut

smaczna kapusta na obiad czy na kolację.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!