10.05.2014

mielone z czubricą na kapuście młodej...

Składniki:


mięso mielone wieprzowe 3/4 kg, przypraw czubrica Royal Brand 1 łyżka, vegeta 2 łyżeczki, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, bułka czerstwa 1 sztuka, tarta bułka 2 łyżki, jajko 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 sztuka, maggi - do smaku

łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem

z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć

na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz

do garnka po mielonych włożyć pokrojoną młodą kapustę, zamieszać i włożyć mielone kotlety

pod przykryciem dusić z 20 minut, mielone wyjąć na talerz, dodać koperek, maggi do smaku, wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę

kotlety pokroić na grube plastry i podać na kapuście, można zjeść z ziemniakami, pieczywem.............SMACZNEGO!!!

czubrica mielona Royal Brand: zawiera naturalne składniki - skład: cząber, lubczyk, kozieradka, sól - zastosowanie: dodaje się do ciężkostrawnych potraw, takich jak fasola i soczewica, do dań z baraniny i jagnięciny - doskonała na dolegliwości żołądkowe - opakowanie: 20 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!