26.04.2014

kurczak po marokańsku z kwiatem muszkatułowym i szafranem...

Składniki:


podudzia kurczaka 6 sztuk, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa kurczak po marokańsku Royal Brand 1 opakowanie, woda letnia 2 szklanki,wywar z rosołu 3 szklanki, sól morska himalajska Royal Brand do smaku

przyprawę wsypać do pojemnika blendera i zalać wodą na 20 minut aby przyprawy napęczniały - potem całość zmiksować - w ten sposób domownicy wszystkie składniki przyprawy zjedzą bez marudzenia i sos jest naturalnie zagęszczony bez mąki

umyte, osuszone podudzia zrumienić na gorącym oleju

do podudzi dodać zmiksowaną przyprawę, dolać wywar z rosołu i pod przykryciem dusić z 30 minut

do smaku dodać soli i jak lubisz to dodać też maggi

smaczne, aromatyczne pysznymi przyprawami danie można podać z ryżem, ziemniakami.......SMACZNEGO!!!

przyprawa kurczak po marokańsku Royal Brand: bez soli, bez glutaminianu sodu, produkt naturalny - skład: cebula, rodzynki, liście laurowe, szafran, imbir, kwiat muszkatułowy, gałka muszkatułowa - opakowanie: 50 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!