3.03.2014

kurczak z rosołu z jajkiem w galaretce...

Składniki:


1/2 sztuki kurczak ugotowany, 1 większa marchewka ugotowana, 3 sztuki jajka na twardo, 1 litr rosół drobiowy, 1 opakowanie żelatyna, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 łyżeczka sok z cytryny

kurczaka z rosołu obrać z kości i pokroić na małe kawałki

marchew z rosołu drobno pokroić w kostkę

jajka na twardo ugotowane drobno pokroić w kostkę

w naczyniu posypać pieprzem i sokiem cytrynowym

żelatynę kupiłam na 2.5 litra i użyłam na 1 litr rosołu 6 łyżeczek

żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i zalać mięsko

ostudzone schować do lodówki do stężenia na całą noc.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!