23.02.2014

rosół z makaronem wałkowanym...

Składniki:


1/2 sztuki kura lub kurczak, 1/2 kg wołowina z kością, 1 pęczek włoszczyzna, 5 sztuk ziele angielskie, 3 sztuki liście laurowe, 2 łyżki kucharek, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba natka pietruszki, - ile potrzeba makaron

w niedużej ilości wody zagotować kurę rosołową i szponder wołowy - wodę wylać i opłukać mięsa

teraz wlać wody ile potrzeba, dodać mięsa, obraną włoszczyznę

dodać ziele angielskie i liście laurowe - na niedużym ogniu gotować ze 2 godziny bez przykrycia

pod koniec gotowania wsypać kucharek, pieprz mielony, do smaku dodać magę kucharka

makaron wałkowany 4-jajeczny gotować wg zaleceń z opakowania - makaron jest smaczny i prawie jak domowy

podać gorący rosół z makaronem, kawałkiem mięska, marchewką, natką pietruszki......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!