8.02.2014

ostre mielone nadziane marchewką z rosołu na obiad...

Składniki:


60 dag mielone z szynki, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka jajka, 1 sztuka cebula, 1 średnia papryczka chilli, 2 łyżeczki kucharek, 1/2 szklanki tarta bułka, - ile potrzeba mąka pszenna, - ile potrzeba marchew z rosołu, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki ugotowane, 1 mały kalafior, 30 dag fasolka szparagowa


mielone dokładnie i dobrze wymieszać z bułką odciśniętą z wody, cebulką i papryczką chilli pokrojoną z pestkami, jajkiem, kucharkiem, tartą bułką - odstawić na 30 minut

na dłoni zrobić placek z mielonego - nałożyć marchewkę - drugim plackiem przykryć

formować owalne mielone i lekko obsypać mąką - smażyć na gorącym oleju

na koniec pod przykryciem poddusić z 5 minut

mielone są bardzo soczyste i jednocześnie komponuje się dobrze papryczka chilli ze słodką marchewką...

mielone podać z ziemniakami tłuczonymi polanymi tłuszczykiem ze smażenia, kalafiorem, fasolką.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!