16.02.2014

mini babeczki gruszkowe...foremki silikonowe dobrej jakości...

Składniki:


1/4 szklanki olej rzepakowy, 1 sztuka jajka, 3/4 szklanki maślanka, 1/4 szklanki cukier, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soda, 2 duże gruszki, 1/2 szklanki śmietana tortowa, - ile potrzeba posypka kolorowa


jajko, olej, maślankę, cukier dobrze roztrzepać rózgą

wsypać mąkę, proszek sodę i byle jak wymieszać na dość gęste ciasto - wyszło 8 sztuk

na koniec dodać pokrojone w kostkę i bez skórki gruszki, delikatnie łyżką wymieszać

ciasto nałożyć do pełna do silikonowych foremek

piec w 200C około 25 minut - do suchego patyczka

babeczki wyjąć ostudzone

śmietanę 30% zimną ubić na bitą śmietanę

wystudzone babeczki ozdobić szprycką z bitą śmietaną i posypać posypką kolorową........SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!