2.10.2013

indycze golonki na ostro w curry czerwonym po tajsku...

Składniki:


3 sztuki golonki indyka, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 duża cebula 1 opakowanie curry czerwone po tajsku Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżeczka sól morska, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 szklanki woda

golonki indycze opłukać i osuszyć

na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul

pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu

teraz wsypać przyprawę czerwone curry po tajsku

dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut

gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz

do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować

sos jest zagęszczony i to bez mąki

podać z ryżem, ziemniakami lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!!

czerwone curry po tajsku Royal Brand: produkt naturalny, bez soli - skład: czerwona papryka w kawałeczkach, cebulka dymka, imbir w proszku, płatki kokosowe lub wiórki, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone - opakowanie: 50 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!