3.09.2013

wątróbka z pomidorami...

Składniki:


1/2 kg wątróbki z kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna, 3 sztuki cebula, 5 większe czosnek ząbki, 4 większe pomidory, 1/2 pęczka koperek siekany, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku sól

wątróbkę z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

na maśle klarowanym usmażyć wątróbkę obsypaną w mące

dodać do wątróbki cebulę i czosnek pokrojone

podsmażać z 5 minut i wsypać kawałki pomidorów

podsmażać z 5 minut

na koniec dodać koperek, pieprz

wątróbkę posolić na talerzu i podać na obiad np. z ziemniakami, kalafiorem........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!