14.09.2013

makrela wędzona z papryczką chilli...

Składniki:


2 sztuki makrela wędzona, 1 średnia papryczka chili, 1 sztuka cebula,1 płaska łyżeczka cukru, - ile potrzeba oliwa z pestek winogron

makrele wędzone średniej wielkości obrać dokładnie z ości

pognieść obraną makrelę widelcem

cebulę obraną pokroić w kostkę i posypać ją cukrem, cebula ma delikatniejszy smak - zostawić na 5 minut i potem ją wsypać do makreli

dodać pokrojoną papryczkę chilli razem z pestkami

wlać oliwy tyle, aby makrela nie była za sucha i dobrze wszystko wymieszać

odstawić do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się przegryzły

makrela jest pikantna i najlepiej nam smakuje na toście wieloziarnistym.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!