19.08.2013

podudzia w sosie z natki pietruszki...

Składniki:


4 sztuki podudzia z kurczaka, 5 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku maggi, 2 pęczki natka pietruszki, 3 łyżki śmietana, 3 szklanki woda, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony

podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu

na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą

dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa

opłukane natki pietruszki zmiksować w blenderze z 1/2 szklanki wodą

zmiksowane dodać do garnka z podudziami i zagotować

sos zagęścić ze śmietaną 18% wymieszaną z mąką

do smaku doprawić maggi - ja podałam z ziemniakami i kalafiorem i cząstkami pomidorów.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!