4.08.2013

kaszanka z papryką,pieczarkami i z tandari masala...

Składniki:


1/2 kg kaszanka gryczana, 4 większe pieczarki, 1 sztuka papryka czerwona, 1 większa cebula, 1 łyżka przyprawa tandari masala Royal Brand, 2 łyżki smalec

na smalcu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę

do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pieczarki i paprykę

wsypać mieszankę przyprawy tandari masala i podsmażać z 5 minut mieszając na mniejszym ogniu

teraz dodać pokrojoną kaszankę i smażyć mieszając z 5 minut

aromatyczna, smaczna kaszanka do pieczywa........SMACZNEGO!!!



przyprawa Tandari Masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: kolendra, kmin, imbir, czosnek, chilli - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromaty Indii - zastosowanie: do ryb, mięsa, drobiu, nadaje smak Indii - opakowanie: 30 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!